Katsastusasemat

Katsastusasemat

Paikalliset katsastusasemat ovat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin valtuuttamia toimijoita. Tutustu alueesi yrityksiin ja valitse katsastusasema, jonka sijainti, palvelujen tarjonta ja hinta sopii sinulle parhaiten. Voit etsiä sivuiltamme arvostelujen ja kokemusten perusteella parhaan tai hintavertailun mukaan halvimman katsastusaseman omalla paikkakunnallasi.

Etsi katsastusasemat Suomessa

Vertain kokoaa yhteen kaikki katsastusasemat Suomessa ja erittelee palveluita tarjoavat yritykset alueittain. Palvelussamme voit etsiä helposti alueesi katsastusasemia ja järjestää esimerkiksi henkilöauton katsastukset edullisimmasta kalleimpaan. Lisäämme jatkuvasti uusia yrityksiä palveluumme, jotta saat mahdollisimman kattavan valikoiman erilaisia palvelu- ja hintatietoja yhdellä haulla. Sivuillemme upotetun kartan avulla näet samalla silmäyksellä myös toimipisteiden yhteystiedot ja sijainnit kartalla.

Katsastusasemien hintavertailu

Usein kysyttyjä kysymyksiä katsastusasemista

Lähestyykö autosi katsastus ja pohdit mihin katsastusasemalle veisit autosi tällä kertaa. Katsastusasemien palveluissa ja hinnoissa on eroja, josta voi olla vaikea luoda laajaa kokonaiskuvaa yksittäisiä verkkosivuja selailemalla. Katso mitä usein kysyttyjä kysymyksiä katsastusasemista on kysytty.

Mitä palveluita paikalliset asemat tarjoavat?

Paikalliset katsastusasemat tarjoavat Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valtuuttamia katsastuspalveluita. Tämän hetkinen lainsäädäntö velvoittaa auton säännöllisen katsastuksen. Auto pitää katsastaa määräajan puitteissa tai ajoneuvon tieliikennekelpoisuus hylätään. Uusi auto katsastetaan ensimmäisen kerran nelivuotiaana. Seuraavat katsastukset tehdään kahden vuoden välein. Kun auto täyttää kymmenen vuotta, tulee se katsastaa kerran vuodessa. Tarkista Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sivuilta katsastusajankohdat ajoneuvoluokittain.

Mikä on paras katsastusasema juuri minulle?

Katsastusaseman valinta riippuu tarvitsemistasi palveluista. Katsastusasemat ympäri Suomea tarjoavat heidän puitteisiinsa sopivia palveluita. Tyypillisin asiakas asemilla etsii määräaikaiskatsastusta omaan henkilöautoonsa tai pakettiautoonsa, jotka ovat painoluokaltaan alle 3500 kg. Tämä on ns. minimipalvelu mitä asemat tarjoavat. Lisäksi katsastusasemilta voi löytyä palveluita peräkärryjen, matkailuautojen sekä raskaan kaluston katsastukseen. Nämä vaativat huomattavasti enemmän hallitilaa etenkin korkeussuunnassa.

Kuinka löytää halvin katsastusasema?

Mikäli etsit palvelua pelkän hinnan perusteella, tarjoaa Vertain tähän hyvän työkalun. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että halvin katsastusasema ei ole välttämättä paras vaihtoehto ja suosittelemmekin aina perehtymään yrityksen palveluihin huolella ennen ajan varausta.

Miten katsastusasemien hintavertailu toimii?

Katsastusasemien hintavertailu on palvelussamme täysin ilmaista. Verkkopalvelussamme pystyy hakemaan katsastusasemia paikkakunnan mukaan ja järjestämään ne hintajärjestykseen halvimmasta alkaen. Kaikki sivustomme linkit ohjaavat sinut suoraa yritysten omille verkkosivuille, josta voit varata ajan.